Actie

Advies

Tuindokter

Actie deze sterke bodembedekkerrs voor maar 1 euro

OOIEVAARSBEK
Klik Hier
VROUWENMANTEL
Klik Hier
KATTEKRUID
Klik Hier
SALIE
Klik Hier
MAAGDENPALM
Klik Hier
LAVENDEL
Klik Hier
Previous
Next

Beplantingsplannen

U wilt meer bloemen in de tuin, beter over het seizoen verspreid.  U heeft open plekken of de borders of u borders zien er rommelig uit. Door vooraf goed een goed ontwerp te maken van uw borders kunt u veel problemen later voorkomen. Wij bezitten de kennis en de ervaring om voor u een mooie border te ontwerpen.

De beplanting in uw tuin bepaald voor een groot gedeelte hoe u uw tuin er uitziet en hoe u de tuin beleefd. Een boom heeft een heel andere uitwerking op de beleving als een border met een lage bodembedekker. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij rekening met uw wensen en  welke sfeer van de tuin bij u past. Daarnaast houden wij rekening met de hoogte, bloeitijd bladvorm, wintergroen of niet wintergroen van de plant. We kiezen de beplanting uit op basis van de grondsoort, winterhardheid, zon of schaduw en alle wensen van de plant.

 

En juist voor tuinen met weinig beplanting is het extra belangrijk om de juiste soorten te kiezen, omdat die dan nog extra de nadruk leggen op de tuin. In een goed aangelegde border krijgt onkruid veel minder kans daarvoor maken we graag gebruik van sterke bodembedekkers. Bestel hier

Wij komen graag vrijblijvend, bij u langs om te kijken wat we voor kunnen betekenen om de tuin weer aan uw wensen te laten voldoen. Door in goed overleg samen te werken zit u er de aankomende zomer weer bloeiend bij. Wilt u uw borders aanpakken neem dan contact met ons op.

Geranium macrorrhizum 'Spessart'

Ooievaarsbek

Ooievaarsbek in bloei
Ooievaarsbek kopen

Geranium macrihizum ‘Spessart’ is een sterke halfwintergroene bodembedekker die op veel plekken goed groeit en een mooi groen tapijt vormt van 25 cm hoog. De geranium bloeit in mei-juli.

Alchemilla mollis

vrouwenmantel

Alchemilla mollis is een sterk groeiende bodembedekker met grijs groen blad en mooie gele bloemen van mei tot en met juli en als u de plant na de bloei terug snoeit bloeit de vrouwenmantel nog een keer. De vrouwenmantel wordt ongeveer 40 cm hoog. de vrouwenmantel groeit op iedere grond in de zon en de halfschaduw.

Vrouwenmantel in bloei
Vrouwenmantel kopen

Nepeta faasenii 'Six hills Giant'

Kattekruid

Kattekruid in bloei
Nepeta faassenii kopen

Nepeta faassenii ‘Six hills Giant’ is een weelderig groeiende en bloeiende bodembedekker. Rijk aan bloemen van juni tot augustus en door de plant na de bloei terug te snoeien bloeit kattekruid nog een keer Het blad is grijsgroen en geurend. De plant wordt ongeveer 50-60 cm hoog en staat het liefste in de volle zon op droge kalkrijke grond.

Salvia nemerosa 'Ostfriesland'

Salie

De Salie bloeit met prachtige blauw paarse aren, van 50 cm hoog,  van juni tot augustus. Als je de plant na de bloei terug snoeit, bloeit de Salie nog een keer. de Salie groeit op iedere grond, in de zon en halfschaduw.

Salie in bloei
Salie kopen

Vinca minor

Maagdenpalm

maagdenpalm in bloei
Maagdenpalm kopen

Vinca minor is een mooie en sterke wintergroene bodembedekker, die een sterk dicht groeiend tapijt vormt van ongeveer 15 cm vormt De plant groeit het liefste schaduw of half schaduw. In april geeft de maagdenpalm mooie paarse bloemen. Een sterke  dankbare bodembedekker.

Lavandula angustifolia

Lavendel

Lavandula angustifolia bloeit met prachtige geurende violet blauwebloemen van juli tot september. De plant groeit het liefste op droge kalkrijke grond in de volle zon. De lavendel is wintergroen en wordt ongeveer 50 cm hoog.

Lavendel in bloei
Lavendel kopen
Sluit Menu
error: Content is protected !!