Groen is productief

Een groene bedrijfstuin voor

maak de creativiteit los in uw mederkerProblemen hoe lossen we ze op
s
laat ze overleggen onder een pergola vol met druiven.
Hoe creatief zullen uw medewerkers dan zijn.
De stress verdwijnt en werken wordt een plezier
vastgelopen in het werkvastgelopen in het werk even een ander uitzicht drink een kopthee ,van vers geplukte bladeren van munt citroenmelisse of een braam, in de tuin. Bedenk een oplossing en ga verder. Pauze even naar buitenPauze even lekker van de zon genieten. Pluk een lekkere aanvulling van de lunch of een lekkere salade.
In onze bedrijfstuin is er ook een reden om naar buiten te gaan Een gezonde verse snack tussendoorDe hele zomer een gezonde snack. Hoe meer vitamines uw binnen krijgt hoe gezonder u bent.Klik HierWerken in het groenMeer groen rond het bedrijf vermindert stress, zorgt voor een prettiger klimaat. Irritatie’s verdwijnen of zijn minder belangrijk na een wandeling in de tuin. Groen en natuur geven rust. Laat u verwonderen door alles wat er rond uw bedrijf leeftdoor de grote diversiteit van soorten planten creëert u een leef omgeving voor veel insecten en vogels. Door de vele bloemen en vruchten krijgen veel dieren een kans om te bestaan.wat is uw voetafdrukDe aarde warmt o. De strakke bedrijfstuinen en grote parkeerplaatsen dragen daar ook aan bij. Door meer te investeren in het groen. Verlaagt u het effect van de opwarming van de aarde en geeft dieren een kansgezondere werknemersDoor uw medewerkers te laten kennis te maken met vele verschillende groenten en fruit. Zullen uw medewerkers anders tegen hun voedsel patroon aan gaan kijken.

In de pauze lekker naar buiten om van de zon te genieten. Even los van het werk en wat anders.. Tijdens de pauze genieten van verse vruchten of een blaadje sla plukken voor op het brood. Tijdens het eten genieten van de vogels en de vlinders die rond vliegen. Om daarna weer met nieuwe energie aan het werk te gaan.

De voordelen van een bedrijfstuin van uniek groenwerk op een rij

Wat gaan wij er aan doen

Wij zorgen voor meer verschillende soorten planten, zodat er voedsel is voor iedereen. Voor de vogels, insecten, dieren en natuurlijk onszelf wij mensen. Ja ook voor ons mensen, want wat is er nu mooier dan rondlopen in de tuin, fruit plukken van een boom en op te eten. Of als je vastgelopen bent in het werk op een bankje een kopje thee te drinken van vers geplukte bladeren en dan weer met frisse moed weer aan het werk te gaan.


Ook kunnen we plekken maken, waar uw medewerkers met mooi weer een overleg kunnen voeren. Een ruimte in het groen die de stress niet alleen doet verdwijnen, maar ook uw medewerkers energie en creativiteit geeft. Beeld u het zich eens in een overleg tussen de struiken, bomen en onder een pergola met druiven en vol bloemen. Daar worden uw medewerkers toch niet overspannen van en wie is dan nog snel geïrriteerd.

Uitstraling

U wilt natuurlijk wel een tuin, die er representatief uit ziet.. Wij maken een tuin waar u mee voor de dag kunt komen en die mensen uitdaagt om naar buiten te gaan en te proberen van wat er groeit.

.

Bewustwording

Onze bedrijfstuin draagt bij aan bewustwording van het belang van gezond eten. Door mensen kennis te laten maken met vele verschillende eetbare soorten planten en bloemen, hebben wij de hoop, dat ze dit ook meenemen en doorgeven aan hun kinderen en thuis. Waardoor men thuis ook gezonder gaat eten met producten die direct om ons heen groeien en niet perse van ver weg komen. Nederland heeft genoeg moois en lekkers te bieden.

Onze inspiratie

In ons werk zijn we geïnspireerd door voedselbossen. Voedselbossen zijn hip, de tijd van strakke tuinen is geweest. Het groen wordt tegenwoordig meer en meer gewaardeerd. Hoe wij met de dieren en planten omgaan wordt steeds belangrijker. Insecten en vogels sterven uit door gebrek aan plek en voedsel. Door veel verschillende soorten te gebruiken, waaronder eetbare soorten, krijgen de dieren om ons heen een kans waar u en uw  medewerkers van kunnen genieten.

Waarde van een boom

Stenen werken net als een woestijn. In de woestijn wordt het overdag snel warm op een warme zomerdag loopt de temperatuur snel op naar 60 graden. denk maar aan het zand aan het strand als  je wil gaan zwemmen, dat het zand eigenlijk te warm is om op te lopen. Meer groen zal ervoor zorgen dat de wereld minder opwarmt. Beplanting verdampt via de bladeren vocht, waardoor de temperatuur lager wordt.   

Wat anderen zeggen

Gelukkig zijn wij niet de enige die het belang van groen om ons heen inzien. Bij het zoeken op google met de zoekopdracht “ontspannen werknemers werken harder” Kwam ik al snel de volgende tips tegen waar onze bedrijfstuinen een bijdrage aan kunnen leveren.

 1.  https://www.hrpraktijk.nl/topics/duurzame-inzetbaarheid/nieuws/hard-werken-vraagt-om-hard-ontspannen#

Eten achter het bureau werkt deprimerend en bouwt spanning op. Lunchen in het zonlicht, bijvoorbeeld in het park, heeft een verlagend effect op stressniveaus, terwijl het geluksgevoel omhoog gaat.

Wij zorgen voor een reden om naar buiten te gaan en wat lekkers om te eten

2.  https://www.mt.nl/series/7-bewezen-tips-tegen-werkstress/84170

Mensen worden depressief van eten achter hun bureau, zo bevestigden onderzoekers van de Universiteit van Sussex. Werknemers ontspannen een stuk beter als ze hun lunch op een andere plek nuttigen. Het meest bevorderlijk – en iets moeilijker te bewerkstelligen in Nederland – is: lunchen in het zonlicht, bijvoorbeeld in het park. Dan gaan de stressniveaus omlaag en het geluksgevoel omhoog. Alles is in ieder geval beter dan achter dat bureau waar al de hele dag gebivakkeerd wordt. Daar groeit de negatieve houding richting het werk en kan de stress door gebrek aan ontspanning zich verder opbouwen.

Wij zorgen voor een reden om naar buiten te gaan en wat lekkers om te eten

3.   https://www.werkenveiligheid.nl/preventie/duurzame-inzetbaarheid/30-tips-voor-gezonde-werknemers

Voorkom de trek in ongezonde snacks

Het is belangrijk dat werknemers ontbijten. Een eiwitrijk ontbijt en lunch voorkomen dat je later op de ochtend of middag last krijgt van een flinke dip die je laat snakken naar ongezonde snacks. Zo blijf je productief gedurende de hele ochtend en middag. Gezonde eiwitrijke producten waar je aan kunt denken zijn eieren, noten en zaden, vis of gevogelte. Ontbijt moet bij voorkeur gegeten worden binnen twee uur na het ontwaken en moet zo’n 20-35% van de dagelijkse calorieën geven.

Wij zorgen voor gezonde snacks

Meer groente en fruit!

Het klinkt misschien cliché, maar toch kunnen we er niet omheen. Groente zit boordevol vitaminen en mineralen en fruit is het snoep van een gezonde eter. Een gevarieerd voedingspatroon is belangrijk om alle verschillende essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Aan de kleur van het groente en fruit kun je vaak zien welke voedingsstoffen erin zitten. Door groentes en fruit van alle verschillende kleuren te eten weet je zeker dat je de verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wij zorgen voor gezonde snacks

 Maak water aantrekkelijker

Ook op de werkvloer is water onmisbaar voor het opnemen van voedingsstoffen en afscheiden van afvalstoffen in het lichaam. Water drinken in plaats van frisdrank is een kleine stap die tot een groot resultaat leidt. Water populairder maken kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een waterkoeler op een centrale plek op kantoor.

Denk eens aan fruitwater van door jezelf geplukte vruchten wij zorgen daarvoor

Interactie buiten de werkplek

Gezonde werknemers die lekker in hun vel zitten, dat kan lang niet alleen maar op de werkplek zelf gerealiseerd worden. Breng je personeel ook buiten de werkvloer met elkaar in contact. Belangrijk hierbij is een goede work/life balans. Zorg voor een goede kantine waar men samen kan komen, organiseer borrels op de vrijdagmiddag of spreek af voor een picknick in het park.

Samen overleggen in het groen op een bankje in de tuin wij zorgen ervoor

 Zzz….

Zorg voor voldoende beweging overdag

Lekker in de zon wat plukken uit de tuin wij zorgen ervoor

Groen op je bureau

Planten produceren zuurstof en verhogen je productiviteit en creativiteit. Neem een plantje op je bureau of naast je werkplek. Naast de gezonde werking zorgt een plant ook voor een vrolijke sfeer op de werkvloer!

Zelf geplukte bloemen uit de tuin op je bureau wij zorgen ervoor

error: Content is protected !!