Boeiende groene bedrijfstuinen

Groen is waardevol

In de pauze lekker naar buiten om van de zon te genieten. Even los van het werk. Genieten van verse vruchten die je zelf kunt plukken of een blaadje sla voor op brood. Hoor de vogels kwetteren en zie de vlinders van bloem naar bloemen vliegen. Na een pauze in een groene bedrijfstuin met eetbare planten kun je weer vol energie aan het werk.

Meer productiviteit dankzij de bedrijfstuin

Als wij een bedrijfstuin aanleggen, zorgen we voor meer verschillende soorten planten. Zodat er voedsel is voor iedereen. Voor de vogels, insecten, dieren, maar ook voor je medewerkers. Want wat is er nu mooier dan rondlopen in de tuin, fruit plukken van een boom en het meteen opeten? Leuk om te doen in de pauze of als je bent vastgelopen in het werk. Rustig in de bedrijfstuin op een bankje een kopje thee drinken van vers geplukte bladeren (munt!) doet wonderen. En waarom zou je binnen blijven voor een overleg als dat ook buiten kan?

De voordelen van een bedrijfstuin

Ontspannen werkplek
Het werk bespreken buiten in de zon
Gezondere werknemers
an apple a day keeps the doctor away
even naar buiten
Voor een gezond leven
gezond leven geeft energie
Voor een goede toekomst
Een bedrijf dat ook denkt aan de morgen
Previous slide
Next slide

1. Ontspannen werkplek
2. Gezondere werknemers
3. In de pauze buiten bewegen en ontspannen
4. Bewustwording van het belang van een gezonde levensstijl
5. Je bedrijf krijgt een groene uitstraling

Een werkplek in de bedrijfstuin

Ook kunnen we plekken maken, waar medewerkers met mooi weer een overleg kunnen voeren. Een ruimte in het groen die de stress niet alleen doet verdwijnen, maar ook energie geeft en creativiteit stimuleert. Zie je het al voor je: een overleg tussen de struiken, bomen en onder een pergola met druiven en vol bloemen. Wie is er dan nog gestresst of geïrriteerd?

Wat een mooie entree

De tuin van je bedrijf moet natuurlijk representatief zijn. Wij maken een bedrijfstuin waar je mee voor de dag kunt komen. Sterker nog, het is een visitekaartje waarmee je uitstraalt dat je bedrijf groen is. Zeker een bedrijf dat zich bezighoudt met duurzaamheid en MVO kan niet zonder een groene bedrijfstuin. Zo past de bedrijfstuin perfect bij je imago.

Gezonde medewerkers

Uniek Groenwerk ontwerpt natuurlijke, duurzame bedrijfstuinen die bijdragen aan bewustwording van het belang van gezond eten. Door mensen kennis te laten maken met verschillende eetbare soorten planten en bloemen, hopen wij ze te inspireren om dit plezier mee te nemen naar huis en door te geven aan hun kinderen.

Het eten van fruit en groente uit eigen duurzame tuin (zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest) past bij een gezonde leefstijl. Verras je medewerkers met lekkere, verse en lokale producten die in onze directe omgeving groeien. Door de aanleg van bedrijfstuinen met eetbare planten dragen we een steentje bij aan een gezonde leefomgeving.


Hoe mooi zou het zijn

Voedselbossen zijn voor ons een inspiratiebron en ze zijn ook nog eens hip! Het groen wordt tegenwoordig meer en meer gewaardeerd. Hoe wij met de dieren en planten omgaan wordt steeds belangrijker. Insecten en vogels sterven uit door gebrek aan plek en voedsel. Door veel verschillende soorten te gebruiken, waaronder eetbare soorten, krijgen de dieren om ons heen een kans waar iedereen dagelijks van geniet.

Zo maak je het klimaat rond het bedrijf aantrekkelijk

Stenen werken net als een woestijn. In de woestijn wordt het overdag snel warm. Op een warme zomerdag loopt de temperatuur snel op naar 60 graden. Een bedrijfspand dat omgeven is door asfalt, steen en tegels kan in de zomer ook snel warm worden. 

Waarom zou je wel investeren in klimaatbeheersing binnen het gebouw en niet daarbuiten? Maak plek vrij voor meer groen. Want beplanting verdampt via de bladeren vocht, waardoor de temperatuur daalt. Het verkoelende effect van meer groen is natuurlijk maximaal als er ook bomen staan die schaduw werpen op het pand. Ook het bedekken van een plat dak met sedum is een slimme, mooie en duurzame oplossing.

bomenplanten voor een gezond klimaat

Overweeg je een bedrijfstuin aan te leggen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft duurzaamheid en eetbare planten? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies

Laat hier uw gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op

uniek groenwerk