Van idee naar realiteit

Je kunt je droomtuin laten aanleggen zodra het ontwerp klaar is. Als ervaren hovenier zorgt Uniek Groenwerk voor alle denkbare werkzaamheden in de tuin. In goed overleg bespreken we wat je wensen zijn, wat je eventueel zelf wilt doen en welk werk wij zullen uitvoeren.

Alle hovenierswerkzaamheden

Previous slide
Next slide

We zijn particulieren en bedrijven graag van dienst bij het aanleggen van een compleet nieuwe tuin of bij het vernieuwen van een bestaande tuin. Ons doel is dat jij 100% tevreden bent met je tuin. Zodat jij er jarenlang van kunt genieten, elke dag opnieuw. Daarom staat kwaliteit bij ons voorop. Indien nodig werken wij voor de realisatie van specifieke wensen samen met deskundige lokale specialisten.

 

Denk bij de aanleg van een tuin aan de volgende tuinwerkzaamheden:

 • grondwerk (bv. verplaatsen en verbeteren van tuinaarde)
 • straatwerk (bv. terras en wandelpaden)
 • groenwerk (bomen, struiken en planten)

Wanneer kun je het beste een tuin aanleggen?

Previous slide
Next slide

Vanzelfsprekend is grondwerk en de aanleg van een terras of pad gedurende het hele jaar mogelijk. Ook kleine bomen, heesters en vaste planten die in een pot zijn gekweekt, kunnen op elk wenselijk moment worden geplant, tenzij het vriest. 


Voor sommige klussen in de tuin kun je rekening houden met de seizoenen. Het planten van grote bomen kan bijvoorbeeld het beste tussen december en februari. In de winter zijn de bomen uit de grond ook goedkoper. Daarnaast kunnen we groenten en bloemen pas in de volle grond zaaien vanaf maart/april.

Voorbereiding voor de aanleg van een tuin

Voordat de aanleg kan beginnen, moet er nog veel worden uitgezocht en geregeld. Uniek Groenwerk zorgt voor zorgvuldige voorbereiding:

 1. Eenheden bepalen
 2. Inventarisatie mogelijk hergebruik
 3. Offertes aanvragen voor materiaal
 4. Werkplanning maken
 5. Klic melding aanvragen bij Kadaster in geval van graafwerk
 6. Vakmensen en machines inplannen
 7. Materialen bestellen
 8. Start werkzaamheden

 

Laat ons gerust weten als je bepaalde werkzaamheden zelf wilt doen om kosten te besparen. Je kunt natuurlijk ook de aanleg van begin tot eind aan ons overlaten. 

 

Wil je een tuin laten aanleggen om jarenlang van te genieten? Neem contact op met hovenier Uniek Groenwerk voor advies en een aantrekkelijke offerte.