Het hele jaar genieten van de tuin met bloeiende planten in kleurrijke borders

Zijn er open plekken in de tuin of ziet je tuin er rommelig uit? Dan is het tijd voor meer groen en bloeiende planten in uw tuin . Met de juiste soorten beplanting geniet je het hele jaar door van bloeiende planten in een kleurrijke tuin. Uniek Groenwerk helpt bij het maken van een goed beplantingsplan.

Waarvoor is een beplantingsplan handig?

Het is verstandig om een beplantingsplan te maken voordat je allerlei mooie planten koopt. 

  • De beplanting in een tuin bepaalt voor een groot gedeelte hoe de tuin wordt beleefd. Een boom geeft een totaal ander effect dan een border met een lage bodembedekker. 
  • Juist voor tuinen met weinig beplanting is het extra belangrijk om de juiste soorten te kiezen. Een goed aangelegde border geeft onkruid veel minder kans. 
  • Bepaalde planten kunnen niet op elke plek goed groeien. Ze moeten passen in de omgeving. Wil je meer inheemse planten in je tuin? Wij adviseren graag.

Het maken van een beplantingsplan

Door vooraf een goed ontwerp te maken van de borders kun je toekomstige problemen makkelijk voorkomen. Dan weet je zeker dat alle planten die je koopt goed zullen groeien en bloeien. Bij het maken van een beplantingsplan gaan we uit van jouw wensen.

Zo creëer je sfeer in je tuin

Om de gewenste sfeer in een tuin te creëren, zoeken we een mix van bomen, heesters en bloeiende planten die samen een mooi beeld vormen. Hierbij zijn de juiste hoogte, bloeitijd en bladvorm van een plant bepalend. Als je bijvoorbeeld wil dat je tuin het hele jaar interessant blijft, zijn planten die in de winter groen blijven of zelfs bloeien onmisbaar. 

Ook de plant zelf heeft zijn wensen. Wij weten precies welke plant past op een bepaalde plek. We selecteren onder meer op de volgende eigenschappen:

  • Houdt de plant van natte of droge voeten?
  • Houdt de plant van de grondsoort in je tuin?
  • Heeft de plant veel of weinig zonlicht nodig?
  • Kan de plant tegen harde wind?
  • Is de plant winterhard?

Zorg voor de juiste planten in je tuin

Als je goede keuzes wil maken, komen we graag vrijblijvend bij je langs om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Wij doen er alles aan om de tuin weer aan je wensen te laten voldoen. In goed overleg maken we een beplantingsplan en helpen we eventueel bij de beplanting. Wil je de borders aanpakken? Neem dan contact met ons op.